Ingredienser
1-2 dl. belugalinser og en bouillon terning/ tsk.
250 gr. hakket løg
350 gr. renset og skåret rødbeder.
Jeg skærer små tynde stave, men man kan jo lave stykkerne som man vil.
2 store fed hvidløg
2-3 blade laurbær
500 ml. ren rødbedesaft (laves selv eller kan købes på flaske)
2,5 dl. vand
1 stk./tsk. god grøntsags bouillon
1-2 dl. havrefløde eller anden fløde
Salt, friskkværnet peber, tamari og evt. whorchestersauce.
Lidt yoghurt og revet peberrod, til topping
Evt. hakket grønkål til topping
Sådan gør du:
Start med at koge belugalinserne med vand og en tsk/terning god grøntsagsbouillon. De skal simre, ikke bulderkoge.
Tag den af varmen og si dem, inden de er helt møre.
Smag dig frem. Det tager ca. 15 min. at koge dem.
Svits de hakkede løg og hvidløg i lidt fedtstof.
Kom de skårede rødbeder i og svits et par min. til.
Kom rødbedesaft, vand, laurbærblade, bouillon i, og lad det koge/simre, indtil rødbederne er næsten møre, og stadigvæk har bid i.
Sluk for varmen og lad det stå og trække i 15-20 min.
Kom de kogte afdryppede belugalinserne i, og varm det roligt op.
Tilsæt fløden og smag til med friskkværnet peber, tamari mm. Suppen er meget mild og sød i smagen, den kan sagtens tåle lidt kant fra en smule whorchester sauce.
Jeg syntes peberrod passer fortræffeligt til rødbede og laver derfor altid en peberrodscreme af revet peberrod og græsk yoghurt eller anden syrlig plantemælk. Du kan også bruge flødeskum/ cremefraiche og peberrod. Hak lidt grønkål og drys på toppen.
Spises med fx focaccia brød drysset med kommen. Kommen og rødbede klæder hinanden godt, og er man glad for kommen, kan det sagtens kommes direkte i suppen.